Vertrouwen & Respect

De afgelopen weken werden er judolessen verzorgd door een Entertrainer (zo wordt een judoleraar van Schooljudo genoemd). De Entertrainer leert de kinderen en het docententeam over de Schooljudo-waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Dit jaar stond de eerste waarde “vertrouwen” centraal. Met echte judomatten en complete Schooljudo-pakken werd de gymzaal omgetoverd tot een dojo. Een echte totaalbeleving!

Niet alleen op de mat werd er gewerkt aan de Schooljudo-waarden. De leerkrachten werden geïnspireerd tijdens een waardenworkshop. In de klas hebben we gebruik gemaakt van “interactieve waardenposters”.

Wat is Schooljudo dan precies?

Schooljudo helpt docenten al 14 jaar bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. Met de overtuiging dat dit de basis vormt om iedere klas en ieder kind (letterlijk) in zijn of haar kracht te zetten. Dit wordt gedaan door een eeuwenoude filosofie van het judo via een vernieuwende en speelse methodiek de gymzaal en klas in te brengen. Zo wordt er een significante bijdrage geleverd aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. En aan de groepsdynamiek van een klas. Meer info vind je op www.schooljudo.nl.