Eindelijk was het zover! 

We mochten maandag 7 februari met alle leerlingen van VSO D naar het Rijksmuseum. Wat had iedereen ernaar uitgekeken!
‘s Ochtends om 9 uur vertrok de bus richting het Rijksmuseum. Toen we daar aankwamen, werden we allemaal verdeeld in kleine groepjes en kreeg ieder groepje een eigen gids.  In anderhalf uur tijd hebben we allemaal een schitterende rondleiding gekregen.

 

 

 

De Nachtwacht

Rondom de Nachtwacht zijn er verschillende opdrachten gemaakt, een groep moest de Nachtwacht uitbeelden, een andere groep moest een puzzel maken van de Nachtwacht en weer een ander groepje moest iets tekenen wat ze hadden gezien bij de Nachtwacht.
We hebben ook gezien hoe ze de Nachtwacht aan het restaureren zijn.

Het Melkmeisje

Bij het Melkmeisje leerden we hoe ze vroeger zulke sprekende kleuren konden maken van onder andere kippenbotjes en bladluizen.

Er waren ook heel veel miniatuur schepen te zien, daar leerden we dat Nederland vroeger heel belangrijk was voor de handel. De belangrijkste specerijen die werden verhandeld waren onder andere nootmuskaat en kaneel.
Bij de miniatuur schepen zagen we ook hologrammen van mensen en dieren op een schip. Hierdoor konden we ons een voorstelling maken, van het leven op een schip in de tijd van de koopvaardij.
We hebben heel veel ontdekt, gezien en ervaren.
Moe, maar voldaan waren we rond 17 uur terug in Terneuzen.
 

Klik op onderstaande video om te zien wat voor fantastische dag wij hebben gehad!